דף הבית

יום ראשון, 11 בינואר 2015

מאמר: טיפים וטריקים באפייה ביתית, מאת שדמית רכס

מי לא אוהב ריח של בית? זה נותן לנו תחושב של משפחה, נעים בלב ונעים בבטן...
חלק מאיתנו מעדיפות לקנות מן המוכן, חלק מעדיפות לאפות לבד (וחלק מעדיפות כלל לא להתקרב למאפה ריחני ומשמין...).
למי שבכל זאת רוצה להכין משהו טעים-הנה כמה טיפים שיקלו על החיים שלנו:
קודם כל – טיפ נדל"ני: ריח של לחם או עוגה אפויה יכול לעזור אם רוצים למכור או להשכיר את הבית.
כשבאים קונים פוטנציאלים – אפו עוגה. אם אין לכן זמן – פשוט הכניסו לתנור חם חתיכת לחם.... זה יגרום לפוטנציאלים לחוש בית ולמהר לחתום על העיסקה....
ועוד כמה טיפים וטריקים:
1. כשמרפדים תבנית בנייר אפייה, יש לו נטייה "לצוף למעלה"-הרטיבו מעט את התבנית במים והנייר ידבק אליה.
2. בצק פריך(לפאי/קיש/עוגיות) עדיף להכין במעבד מזון בפולסים קצרים ולא לעבד אותו יותר מדי.
3. את הבצק המוכן יש לקרר היטב לפני שמתחילים "לעבוד" איתו.
4. לאחר הנחת הבצק בתבנית-הכניסו למקפיא לכ- 10 דקות ומהמקפיא העבירו ישירות לאפיה בתנור חם.
5. הכנתם פאי פירות מרהיב וכתוב במתכון לזגג בנפאז' (מה זה לכל הרוחות?....) ישנן 2 אפשרויות:
1.      לקנות נפאז' בחנויות המתמחות
2.      להכין תחליף לבד- מעט ריבה (לא קונפיטורה) מהולה בכמה טיפות מים רותחים

6. כשמקציפים חלבונים יש לודא שאין אף טיפת שומן בקערה. ניתן למרוח את הקערה במעט לימון-הלימון יפרק כל שומן שאולי נשאר.
7.  את הביצים כדאי להפריד כשהן קרות, אבל את ההקצפה כדאי לבצע כשהחלבונים חמים....
8.    כשאופים מספר עוגות ביחד, מומלץ להחליף את מיקומן בתנור לאחר כחצי מזמן האפייה. כדאי לעשות זאת גם אם יש רק עוגה אחת בתנור.
9. אפייה במצב "טורבו" מעלה את חום התנור.ü      הכיף הגדול בהכנת עוגה בחושה הוא בקלות ההכנה (חוץ מהתוצאה הטעימה כמובן), אבל אם רוצים לשפר עוד את מרקמה- כדאי להוסיף ראשית 1/3 מהחומרים היבשים > 1/2 מהרטובים > 1/3 יבשים > רטובים > מסיימים בשליש האחרון של החומרים היבשים.
10.       המיקסרים הביתיים מגיעים בדרך כלל עם 3 סוגי מקציפים, למה הם מיועדים? 
"בלון" – להקצפת שמנת/ביצים 



וו לישה – לבצק שמרים – לישה ארוכה


וו גיטרה או K – עוגות בחושות, בצק פריך (אם בחרנו לא להשתמש במעבד מזון) וכד'


בהצלחה!
המאמר מאת: שדמית רכס, אופה ביתית מקצועית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה